Apicius behoudt sterrenstatus

MAASTRICHT – Het Bakkumse restaurant Apicius heeft haar Michelinster weten te behouden. Dat bleek maandag tijdens de uitreiking van de sterren in Maastricht.

Jaarlijks worden de Michelinsterren uitgereikt aan de beste restaurants. De restaurant krijgen dan een vermelding in de prestigieuze Guide Rouge van Michelin. Officieel omschrijft Michelin een éénsterrenrestaurant als ‘een goed rustpunt op uw route’. Het restaurant Le Moulin aan de Dorpsstraat in Castricum wist eerder al de Bib Gourmand veilig te stellen. De Bib Gourmand wordt wel eens beschouwd als een ‘halve Michelinster’, en staat voor een goede prijs/kwaliteitverhouding.

De grootste concurrent van de Michelingids, GaultMillau, maakte vorige week al haar lijst van beste restaurants bekend. GaultMillau kent waarderingen van één tot drie koksmutsjes en kent punten toe op een schaal van één tot twintig. Het Castricumse restaurant Le Moulin kreeg 12 punten van GaultMillau, Apicus kreeg zestien punten en twee koksmutjes voor een bijzondere keuken en een uitstekende wijnkaart. Het Chinese restaurant The Flying Dragon uit Akersloot kreeg 13 punten en één koksmutsje voor de bijzondere keuken. Het Akerslootse restaurant behoort daarmee tot de beste Chinese restaurants van Nederland.