Groot Castricums Dictee: taalwedstrijd tussen generaties

CASTRICUM – Ook dit jaar organiseren Bibliotheek Kennemerwaard en Welzijn Castricum het Groot Castricums Dictee. Op dinsdag 2 december staan om 19.00 uur in de bibliotheek van Castricum vijftig schoolbanken klaar om alle deelnemers, jong en oud, te ontvangen.

Het Jac. P. Thijsse en het Bonhoeffercollege zorgen voor een ploeg van dertig leerlingen. Welzijn Castricum zoekt middels dit persbericht wederom twintig enthousiaste taalliefhebbers, van rond de 55 jaar en ouder uit, om zich aan te melden.

Welke groep scoort dit jaar het beste op het gebied van de nieuwe spelling: de jongeren of de ouderen? Bovendien zijn er natuurlijk prijzen voor de individuele winnaars.

Het dictee staat in het teken van het boek ‘Een vlucht regenwulpen’ van Maarten ’t Hart, en is geschreven door Hanneke Klinkert. Het boek staat centraal tijdens Nederland Leest 2014. En wordt tijdens de campagneperiode van zaterdag 1 november t/m zondag 30 november gratis verstrekt aan leden van de bibliotheek.

Wie 55 jaar of ouder is, in Castricum, Bakkum, Limmen of Akersloot woont en de strijd aan durft te gaan, kan zich vóór 26 november aanmelden bij Welzijn Castricum. Telefoonnummer 0251-65 65 62, of info@welzijncastricum.nl

foto: Maarten ’t Hart