Triple concert Emergo

CASTRICUM – Aanstaande zondag 9 november geeft het fanfare-orkest van Emergo met twee collega-orkesten een concert in het Jac.P. Thijsse-college in Castricum. Elk orkest zal een kort programma ten gehore brengen. Het concert begint om 14.00 uur en de toegang bedraagt € 5,- per persoon.

Het eerste gastorkest is het fanfare-orkest Wilhelmina uit Volendam. Het 39 leden tellend orkest is op weg naar zijn 100-jarig bestaan in 2019. Het orkest staat sinds 2012 onder leiding van dirigent Pieter Koster.
De tweede gast van Emergo is het Symfonisch Harmonie-orkest Amsterdam, voorheen de Shell Harmonie. Dit orkest staat sinds 2012 onder leiding van Vincent van den Bijlaard. De harmonie geeft niet alleen concerten, maar is tevens examen-orkest voor conservatorium-studenten.

Dirigent Erik van der Kolk van het fanfare-orkest van Emergo heeft zijn diploma al weer enige tijd in bezit. Onder zijn leiding heeft het orkest in korte tijd al menig muzikaal visitekaartje afgegeven. En dat zal het orkest ook tijdens het concert van komende zondag doen.