Provincie onderneemt geen extra actie op N203

CASTRICUM – De provincie Noord-Holland gaat geen extra actie ondernemen naar aanleiding van de enquête van de ANWB. Die enquête wees uit dat de N203 door weggebruikers wordt ervaren als onveiligste weg in de provincie.

De provincie spreekt tegen dat de wegen in de provincie onveilig zijn. De provincie Noord-Holland investeert in veilige wegen. Hiervoor heeft de provincie een verkeersveiligheidsmodel ontwikkeld om voor elk wegtraject het veiligheidsrisico in kaart te kunnen brengen en hier actie op te ondernemen. De ANWB heeft een andere methode gebruikt en komt daarmee tot de conclusie dat de wegen onveilig zijn.

De provincie kondigt aan dat er geen extra maatregelen worden genomen op de N203, de provinciale weg tussen Zaandam en Heiloo. Begin volgend jaar staan er al omvangrijke werkzaamheden gepland ter hoogte van Wormerveer. Door de aanleg van de aansluiting tussen autosnelwegen A8 en A9 wordt de N203 verder ontlast.

Maatregelen tussen Uitgeest en Heiloo kondigde de provincie niet aan.

Op de foto: niet de provinciale weg, maar de A9