Tuinbeeld maken en leren over beeldhouwkunst

CASTRICUM – Alles leren over beeldhouwkunst en tegelijk een groot tuinbeeld maken? Toonbeeld maakt dat mogelijk met de lessen van Leo van den Bos.

Van den Bos is opgeleid aan de Amsterdamse Rijksacademie, waar hij veel geleerd heeft van compositieleer. Van de oude Egyptenaren tot abstracte kunst uit de twintigste eeuw. Die kennis draagt hij nu over aan cursisten bij Toobeeld.De veelheid aan compositiemogelijkheden gebruikt Van den Bos in zijn dagelijkse werk als beeldhouwer. Van den Bos: “Vanuit die brede opvatting over beeldhouwen werk ik ook in mijn lessen. Ik kan mijn kennis en ervaring delen met cursisten die willen onderzoeken hoe een beeld in elkaar steekt, wat wetmatigheden zijn in een compositie, zonder beeldende intuïtie uit te schakelen”.

Dit jaar wordt er een tuinbeeld gemaakt met het thema ‘beelden met naden’. Een tuinbeeld wordt al gauw onhandelbaar, het moet dus uit meerdere delen worden opgebouwd. Dan ontstaan er al snel naden, vandaar het thema. Nieuwsgierig geworden? De cursus is al begonnen maar er zijn nog plaatsen op maandagmiddag. Aanmelden kan via de website van Toonbeeld: www.toonbeeld.tv. Op die website staat ook meer informatie.