Schilderijen over Duin en Bosch te zien op Duin en Bosch

CASTRICUM – De Oude Keuken vertoont de komende twee maanden het werk van de Castricumse kunstenaar Henk-Willem Klaassen.

Deze kunstenaar uit Castricum maakt kleurrijke schilderijen van het landschap van Duin en Bosch en van de gebouwen op het landgoed. Hierbij moet u denken aan het witte kerkje, een laantje of de watertoren.

Klaassen is werkzaam in de sociale psychiatrie waarover hij ook regelmatig artikelen publiceert. Daarnaast fotografeert hij al heel lang en sinds 1991 schildert hij ook. Voor zijn schilderijen gebruikt hij olieverf in voornamelijk frisse kleuren. De onderwerpen van deze kunstenaar zijn nogal divers, zoals vrouwen, zee-strand-duinen en andere landschappen, koeien.

In De Oude Keuken exposeert hij een serie schilderijen waarin hij zijn impressies weergeeft van het landgoed Duin en Bosch. Klaassen hanteert in zijn schilderijen een impressionistische stijl, waarmee hij op een kleurrijke manier de natuur en de gebouwen op het landgoed toont.

Het werk van Klaassen is nog te zien tot en met 4 januari 2015 in De Oude Keuken aan de Parklaan 117 op het terrein van Dijk en Duin.

Afbeelding: werk van Henk-Willem Klaassen