Oud-wethouder ontving 37ste jaarboek Oud Castricum

CASTRICUM – Oud-wethouder André Lamme heeft het eerste exemplaar van het jaarboek van Oud Castricum in ontvangst genomen. Hij kreeg het jaarboek uitgereikt uit handen van voorzitter Peter van Eerden.

In het jaarboek, wat op vrijdag 24 oktober werd gepresenteerd, staan verschillende verhalen over de geschiedenis van Castricum. Van het 50-jarige jubileum van zorgcentrum De Boogaert tot een verhaal over Castricumse veldwachters en politieagenten en van de groenteboeren in ons dorp tot een onderwerp als de Castricumse bibliotheken. Oud-wethouder Lamme kreeg het jaarboek uitgereikt mede vanwege zijn jarenlange inzet voor de bibliotheek in Castricum.

In het zevenendertigste jaarboek van de werkgroep is er dit jaar ook aandacht voor de Eerste Wereldoorlog en de implicaties van die verwoestende oorlog voor Castricum. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat die oorlog begon.

Op de komende open dag van de werkgroep, op zondag 2 november, is een expositie te zien over het nieuwe jaarboek. Van 12:00 uur tot 17:00 uur kunt u terecht bij De Duynkant aan de Geversweg in Castricum. U kunt daar ook een gedrukte editie van het jaarboek aanschaffen. Kijk voor meer informatie op www.oudcastricum.com.

Foto: Jan Uiterwijk/Omroep Castricum