Castricum ondersteunt minima met extra bijdrage

CASTRICUM – De gemeente Castricum gaat minima ondersteunen met een extra bijdrage. Dat meldt de gemeente.

Gehuwden en samenwonenden kunnen 100 euro ontvangen, een alleenstaande ouder 90 euro en een alleenstaande 70. Alle gemeenten hebben hiervoor eenmalig geld gekregen van de centrale overheid. In totaal gaat het om 70 miljoen euro.

De gemeente heeft in beeld om wie het gaat en gaat het geld nog dit jaar uitkeren aan de betrokkenen, die doorgaans een WWB- IOAW- of IOAZ-uitkering hebben of personen met een collectieve zorgverzekering via de gemeente. Overige huishoudens van 18 jaar of ouder met een inkomen van ten hoogste 110 % van het sociaal minimum kunnen het extraatje aanvragen met een formulier dat is te downloaden op de website of telefonisch is op te vragen bij de gemeente. Aanvragen moeten voor het einde van dit jaar binnen zijn.

Het eenmalige bedrag is netto en wordt niet gezien als inkomen. Dat betekent dat deze eenmalige ondersteuning geen consequenties heeft voor de bijstand of andere uitkeringen.