Platform Ons Strand wordt opgeheven

CASTRICUM – Platform Ons Strand wordt opgeheven. De stichting, die tot doel had het rustige familiestrand te beschermen, kampt naar eigen zeggen met een te beperkte achterban.

Enige tijd geleden vroeg de stichting of zij de belangen van de Castricummers vertegenwoordigden. Uit die inventarisatie kwam respons van 160 mensen. Acht mensen hebben een bijdrage gestort, niemand was bereid om plaats te nemen in het bestuur.

Adrie Lute van Ons Strand: ‘De rek is er wel een beetje uit. Het zij zo.’

‘Voor de ondernemers is de buit binnen, ze hebben een permanente plek, en overleg levert niets meer op. Zij zetten de versterker op maximaal volume, laten hun hond op het strand kakken, en zijn alleen in zichzelf geïnteresseerd’, aldus Lute.

De huidige bestuursleden gaan verder met het beschermen van het overige landschap, maar niet voor het strand: ‘dat is weggegeven’.