Herfstwandeling met archeologisch tintje in Akersloot

AKERSLOOT – De provincie Noord-Holland organiseert op zaterdag 1 november een herfstwandeling rondom Akersloot. De wandeling krijgt een archeologisch tintje.

Onderweg zal onder andere Cees de Steentijdman meer vertellen over het leven in vroegere tijden. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om mee te wandelen. Deelname is gratis. Gedeputeerde Jaap Bond wandelt ook mee.

Tijdens de herfstwandeling wordt een deel van de achtste etappe van het Noord-Holland Pad afgelegd, die eigenlijk voert van Driehuizen naar Krommenie. Dit gedeelte van de wandeling concentreert zich rondom Akersloot en voert ook langs molen De Oude Knegt: ambassadeur van het Noord-Holland Pad.

Cees de Steentijdman zal vertellen over de tijd waarin hij leefde en de vondsten van de vindplaats in Uitgeest Dorregeest. Cees de Steentijdman is één van de historische mensfiguren die straks te zien is in het provinciaal archeologisch centrum Huis van Hilde in Castricum.

De wandeling is op zaterdag 1 november, start- en eindpunt is bij Restaurant ’t Hoorntje in Akersloot. Om 10.00 uur is de inloop met koffie en koek, de wandeling begint om 10.45 uur. De wandelaars lopen over verharde paden. Reserveren is noodzakelijk en kan op de website www.noordhollandpad.nl.

Foto: de wandeling voert ook langs molen De Oude Knegt, ambassadeur van het Noord-Holland Pad