Helios niet opgewassen tegen DKC

CASTRICUM – In de wedstrijd Helios-DKC bleken de gasten meer in huis te hebben dan Helios. Zowel aanvallend als verdedigend was het een moeizame wedstrijd voor Helios die terecht door DKC werd gewonnen.

Vorige week kreeg koploper ALO klop van DKC en Helios was dus gewaarschuwd voor deze tegenstander en moest diep gaan tegen. Hoewel Helios al snel op een 2-0 voorsprong kwam was het toch DKC dat de touwtjes in handen nam en Helios het scoren erg moeilijk maakte.

Ook verdedigend hadden de Castricummers het niet makkelijk tegen deze stugge tegenstander. Het gevolg was een laag schotpercentage en dus ook een lage score. DKC wist al snel met 4-4 gelijk te komen en gaf daarna de regie niet meer uit handen. Helios moest lijdzaam toekijken en ging rusten met een 4-7 achterstand.

Ook na rust bleef DKC de regie houden hoewel de Heliosaanval nu wel meer tot scoren kon komen. Echter dichterbij dan twee punten liet DKC Helios niet komen en wist de voorsprong van 8-10 naar 8-13 uit te bouwen. Vanaf dat moment werd er om en om nog gescoord en wist DKC in het laatste stuk van de wedstrijd de voorsprong weer verder uit te bouwen naar de eindstand 11-17.