Landschap Noord-Holland voert actie tegen bezuinigingen

REGIO – De provincie Noord-Holland wil haar jaarlijkse bijdrage van ruim € 1,5 miljoen aan Landschap Noord-Holland vanaf 2015 afbouwen tot € 0 in 2018. Dat heeft grote gevolgen voor natuur én recreatie in Noord-Holland.

Landschap Noord-Holland wil de politiek en het publiek in Noord-Holland duidelijk maken dat dat niet kan en voert actie met de leuze “Houd de natuur open. Stop de bezuinigingen”.

De natuurorganisatie vraagt steun voor haar acties van iedereen die graag buiten komt en wil blijven genieten van de natuur in Noord-Holland. Want als de bezuinigingen door gaan, moet de natuurorganisatie misschien natuurgebieden sluiten.

Voor acties tegen de bezuinigingen is een speciale actiesite geopend: www.landschapnoordholland.nl/actie. Iedereen wordt opgeroepen de actie van Landschap Noord-Holland te steunen en de petitie op de website te tekenen.

Op 27 oktober a.s. vergadert de Statencommissie Ruimte & Milieu. Tijdens deze vergadering worden de bezuinigingen op het werk van Landschap Noord-Holland behandeld. Voorafgaand aan deze vergadering wil Landschap Noord-Holland de handtekeningen overhandigen.