In de ban van Bakkum, Castricum én Limmen

CASTRICUM – De ANBO, KBO, PCOB en Stichting Welzijn Castricum organiseren twee interessante themalezingen. Ernst Mooij van de Werkgroep Oud Castricum zal een boeiende toelichting geven op de unieke geschiedenis van de eigen woonomgeving tijdens beide lezingen.

De wegen waren onverhard, vaak vol kuilen, stoffig in de zomer en modderig in de winter. Daarom was het vervoer over water van groot belang. De dorpskernen liggen verspreid en hebben daardoor hun eigen karakter behouden en die eigenheid willen de bewoners graag behouden. Uniek is dat het gemeentelijk grondgebied, dat zich uitstrekt vanaf de Noordzee tot aan de Markervaart, uit verschillende landschapstypen bestaat.

Op dinsdag 21 oktober is het thema ‘In de ban van Bakkum en Castricum’. De lezing en vind plaats van 14:00 tot 16:00 uur in de activiteitenruimte van Bibliotheek Castricum. Op donderdag 30 oktober is het thema: ‘Castricum Overdwars’. En deze lezing vind plaats van 14:00 tot 16:00 uur in Cultureel Centrum Vredeburg in Limmen.

De bijeenkomsten kunnen los van elkaar worden bezocht, maar uiteraard ook allebei.De entree is kosteloos en vooraf aanmelden is niet nodig.