Evenement gepland in 2015? Meld het de gemeente

CASTRICUM – Wie een evenement wil organiseren in 2015, doet er goed aan dit vast te melden bij de gemeente. Daarmee voorkomt u dat de gemeente een vergunning later moet weigeren. Meld daarom uw evenement vóór 15 oktober aan.

De gemeente stelt een evenementenkalender op, en doet dat op basis van de aangemelde evenementen. Deze kalender is leidraad bij het bepalen van de inzet van hulpdiensten. Een aanmelding is nog geen aanvraag voor een vergunning. Minimaal acht weken voor de datum van het evenement moet u bij de gemeente een vergunning aanvragen.

Voor kleine evenementen hoeft u geen vergunning aan te vragen. Een melding bij de gemeente is dan voldoende. Voor kleine evenementen geldt onder meer dat het:
•om niet meer dan 50 aanwezigen gaat,
•dat het plaatsvindt tussen 10.00 en 24.00 uur en
•dat het geen belemmeringen voor verkeer of hulpdiensten oplevert.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de afdeling Dienstverlening, team Apv, of per e-mail: apv@castricum.nl.