Alkmaar legt contacten met Giro d’Italia

ALKMAAR – Maandag is de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge afgereisd naar Milaan voor een ontmoeting met de organisatie van de Giro d’Italia.

Dat gebeurde tijdens de officiële presentatie van de Giro d’Italia 2015. 

Het doel van het bezoek; de organisatie verleiden om in 2016 een etappe van de ronde van Italië in de gemeente Alkmaar te laten starten. Alkmaar heeft zich kandidaat gesteld als startplaats voor de tweede etappe van de Giro d’Italia in 2016.

De organisatie van de Giro overweegt om de ronde in 2016 van start te laten gaan in Nederland.De start zou dan plaatsvinden in de provincie Gelderland. Naar verwachting wordt in januari 2015 bekend of de organisatie daadwerkelijk kiest voor Nederland. Als dat zo is, maakt Alkmaar een goede kans om te worden gekozen als startplaats voor de tweede etappe.