Klassiek-Romantisch recital door pianist Bernard van den Boogaard

CASTRICUM – Binnenkort gaat onze Castricumse concertpianist Bernard van den Boogaard bijzondere solistische optredens geven.

Zo is er een klassiek-romantisch concert gepland met een werkelijk fantastisch programma: naast Beethovens lyrische sonate opus 28 neemt Bernard ons mee terug naar de wereld van Rameau en voor de pauze prijken ook beroemde werken van Brahms en Chopin op het programma. Van den Boogaard: “Het 2e Scherzo van Chopin heeft alles van een robuuste uitsmijter waarin toch de melancholiek doorklinkt. Na de pauze zal ik dan de weinig gehoorde muziek van Charles Griffes spelen, een Amerikaanse Impressionist uit de tijd van Debussy. De muziek van Cesar Franck, oorspronkelijk voor orgel gecomponeerd, in een prachtige pianoarrangement gezet door Harold Bauer, voert ons terug naar pure Romantiek.”

Dit alles op vrijdag 24 oktober in de dorpskerk aan het kerkpad 1, aanvang 20:00 uur Kaarten à 15 euro kunnen gereserveerd worden via info@musicandmagic.nl of aan de zaal zolang de voorraad strekt. Bernard heeft het druk want op18 oktober zal hij eerst op het componistengala van de Bergense kunst 10-daagse zijn eigen pianoballade uit 1986 ten gehore brengen.

“Er bestaat geen mooier beroep dan musicus. Spelen en componeren is mijn lust en mijn leven.”