Red Stars in slotfase onderuit bij Bears

CASTRICUM – Red Stars Vitesse heeft de voorlaatste wedstrijd van het seizoen een stevige nederlaag geleden bij Bears in Bergen. De wedstrijd eindigde met 14-4 voor de thuisploeg.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het een spannende partij tussen de nummer 3 Red Stars en nummer 4 Bears. De honkbalploeg uit Castricum had een groot deel van de wedstrijd een nipte voorsprong.
Die kwam tot stand met agressief honklopen in de vierde inning van de Castricummers Sander van Lubeck, Mark Zondervan en Martijn Zondervan voor 2-4.

Langzaamaan trok Bears dat recht op het uitstekende pitcherswerk van Bart Oorthuizen. De thuisploeg scoorde eenmaal in de vijfde inning (3-4) en tweemaal in de zesde inning (5-4). Toen Joost Kuijs het werpen in de zevende inning overnam van Oorthuizen, verslapte de aandacht in het veld. Dat had veel veldfouten en doorgeschoten ballen tot gevolg. Via 9 punten in twee laatste innings werd de wedstrijd voortijdig beëindigd.

Red Stars moet komende zaterdag thuis van hekkensluiter Olympia winnen om de derde plaats veilig te stellen. Daarna volgt ter afsluiting een oefentoernooi in Etten-Leur.