Gastheren en vrouwen gezocht

CASTRICUM – Stichting Welzijn Castricum zoekt gastheren of gastvrouwen die 1 keer per 14 dagen een ochtend aan ontmoetingsactiviteiten voor senioren willen besteden.

Ouderen van nu blijven zo lang mogelijk in hun eigen huis wonen. Thuis in je eigen omgeving zijn, is prettig. Toch zijn er ook nadelen. Sociale contacten worden minder waardoor het gevaar dreigt dat mensen zich alleen gaan voelen.

Door in contact te blijven met anderen en te praten over datgene wat je bezighoudt ontstaat een gevoel van saamhorigheid. Ook kunnen deelnemers hun eigen netwerk versterken door nieuwe contacten aan te gaan. Op deze ochtenden komen gemiddeld zo’n 10 bezoekers en zijn er 2 a 3 vrijwilligers aanwezig.  Er wordt over dagelijkse bezigheden gesproken maar ook levensvragen komen aan de orde.

Deze groepen zullen op meerdere locaties in Castricum opgezet worden. Spreekt dit u aan, bel met Stichting Welzijn Castricum 0251- 65 65 62 Meer informatie of een kennismakingsgesprek, mail naar vcc@welzijncastricum.nl