Castricums College niet blij met locatie Heiloose zendmast

CASTRICUM – Het Castricumse college van burgemeester en wethouders is niet blij met het voornemen van de raad van Heiloo om een C2000-zendmast te bouwen, vlakbij de gemeentegrens.

De mast van circa vijftig meter hoogte doet het uitzicht en het woonplezier van de toekomstige bewoners van woonlandschap Plan Zandzoom geen goed. Daar moet de raad van Heiloo rekening mee houden, vinden portefeuillehouders Hollenberg (VVD) en Klijnstra (D66).

De aangewezen locatie voor de zendmast ligt op nog geen 160 meter van de gemeentegrens en het gebied waarin een woonlandschap in het kader van Zandzoom wordt ontwikkeld. Gemeente Castricum heeft aan de noordzijde van het Zandzoomgebied grond in eigendom. Bovendien ligt een van de gemeentelijke topkavels op zichtafstand van de geplande mast.

Hollenberg: “Op zijn zachtst gezegd levert de mast geen bijdrage aan de groene en landelijke woonsfeer die de gemeente daar wil realiseren. Het is daarnaast niet uit te sluiten dat dit effect kan hebben op de waarde van de gronden.”

Op zijn beurt laat wethouder Klijnstra weten dat het college zich overvallen voelt: ,,We hebben hier op geen enkele wijze met onze buren over gesproken en dat terwijl dit voorgenomen besluit toch daadwerkelijk ons beider gemeenten raakt. We vragen de gemeenteraad van Heiloo om ook de belangen van de toekomstige inwoners van onze gemeente mee te laten wegen.”

Een C2000-mast is bedoeld voor communicatie tussen de hulp- en veiligheidsdiensten. Particulieren kunnen geen gebruik maken van de zendmasten.