‘Genieten van de Castricummerpolder’ met Opstelterrein Nee

CASTRICUM – Zondag 28 september organiseert burgerinitiatief Opstelterrein Nee onder het motto ‘De roots van Castricum’ een wandeling door de Castricummerpolder.

De wandeling is voor iedereen die wil genieten van het Castricummer buitengebied en die nieuwsgierig is naar geschiedenis van het gebied.

De wandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Bonhoeffercollege aan het begin van de Doodweg. De tocht gaat door de Oosterbuurt en over de Heemstederweg, de Korendijk en de Polderdijk.

Tijdens de wandeling zal Castricummer Ernst Mooij, schrijver van de boeken ‘Het Castricumse landschap … een geschiedenisboek’, en ‘Een groene oase tussen Kaasstad en Staalstad’ vertellen over de bijzonderheden die de polder te bieden heeft.

Over de schoonheid van de Castricummerpolder is de korte film ‘De roots van Castricum’ gemaakt. De film van Henk Waal en Henk Molhoek laat zien dat de eerste Castricummers in de polder woonden. De film gaat op het internet in première. Hou hiervoor de facebookpagina Opstelterrein Nee in de gaten.

Deelname aan de wandeling is gratis, belangstellenden dienen zich i.v.m. veiligheid e.d. vooraf aan te melden bij opstelterreinnee@gmail.com.