Feest bij opening De Boogaert

CASTRICUM – Op donderdag 25 september was het feest in woonzorgcentrum De Boogaert, want naast de officiële opening van het prachtige nieuwe gebouw werd ook het 50-jarig bestaan van het woonzorgcentrum zelf gevierd.

Na bijna vier jaar is de bouwen aan het prachtige nieuw complex, dat voorziet in de huidige en toekomstige wensen op het gebied van zorg en welzijn van zowel de bewoners als de omwonenden. “Door de goede samenwerking van de ViVa! Zorggroep en de gemeente Castricum hebben we dit prachtige gebouw kunnen realiseren” zegt Dick Tromp, directeur-bestuurder van Kennemer Wonen. Ondanks het feit dat de bouw de nodige tegenslagen heeft gehad, het faillissement van de aannemmer Mulder Obdam waardoor de bouw enige tijd stillag. De bouw werd hervat door Bot bouw, zo is het complex toch nog af gekomen. We kunnen trots zijn dat we voor zowel de bewoners van het zorgcentrum als de huurders van de appartementen en de eigenaren van de koopwoningen, een prachtige woonplek hebben neergezet.”

Burgemeester Toon Mans van Castricum merkte op dat, “Juist nu de gemiddelde leeftijd hoger komt te liggen in onze gemeente moeten we zorgdragen voor goede ondersteuning en goede woningen.”