Eerste archeologische topstukken naar Huis van Hilde

CASTRICUM – Woensdag 24 september hebben twee archeologische topvondsten als eerste een plek gekregen in Huis van Hilde. Het gaat om twee sarcofagen die een centrale plaats innemen in de permanente tentoonstelling van het nieuwe archeologiecentrum.

De stenen doodskisten werden overgebracht vanuit het huidige depot in Wormer naar Huis van Hilde in Castricum.

De kisten wegen 1360 kilo en 1030 kilo en zijn op een speciale constructie alvast in de tentoonstellingsruimte geplaatst. Plaatsing zou niet meer mogelijk zijn als de ruimte is gevuld met vitrines en mensfiguren.

De bouw van Huis van Hilde is nog in volle gang. De oplevering van het gebouw staat gepland voor eind oktober. Vanaf 3 november start de inrichting van de tentoonstelling en wordt de archeologische collectie overgebracht vanuit gebouw Mercurius in Wormer.