Straatkrantverkoper kan toch op familiebezoek

CASTRICUM – De Castricumse straatkrantverkoper Mimoun Djeridi kan dankzij de hulp van plaatsgenoten toch op familiebezoek in Tunesië. Eerder deze week werd de dakloze Djeridi bestolen van zijn spaargeld.

Dat meldt RTVNH woensdagavond.

Hij is onder de Castricummers bekend geworden als de verkoper van het Straatjournaal in winkelcentrum Geesterduin. Toen hij bijna 300 euro bij elkaar had gespaard om zijn familie te kunnen bezoeken, werd zijn portemonnee gestolen.

Winkeliers van computerwinkel MyCom in Geesterduin hebben inmiddels een inzamelingsactie opgezet. Klanten en toevallige passanten stoppen geld in de pot voor Djeridi. De driehonderd euro is inmiddels binnen, maar doel is om de man ook een zakcentje mee te geven. Zaterdag wordt het geld aangeboden aan Djeridi.