Eerste driepunter voor FC Castricum

CASTRICUM – FC Castricum heeft de eerste drie punten binnen. Op sportpark Noord End werd Amstelveen na een zware strijd met lege handen huiswaarts gestuurd: 3-2.

De wedstrijd begon met een snelle achterstand waarbij trainer Charles Loots zich terecht vreselijk op wond. FC Castricum herpakte zich snel na de eerste tegengoal. Met veel strijd en soms goed voetbal via de buitenspelers en spits Peter Hes werd Amstelveen onder druk gezet.

Uit een van de gevaarlijk counters via Sebastiaan Weber en Hes tikte Tobias de Koning beheerst de gelijkmaker in. Dat was het sein voor een reeks kansen. Vlak voor rust maakte Sebastiaan Weber met een puntertje nog de 2-1 voor FC Castricum, maar had het 5-1 moeten staan.

De 2e helft ging Amstelveen vol in de aanval en stond het al snel 2-2. Maarten van Duivenvoorde kreeg de mooiste kans voor FC Castricum. De razendsnelle vleugelflitser strandde echter op de jonge keeper.

De wissels gaven uiteindelijk de doorslag. Thom Heling en Ajey Raghosing vielen goed in. Justo van de Werf stond nog maar net in het veld toen hij van dichtbij FC Castricum naar de overwinning schoot. Amstelveen zette alles op alles en daardoor werd het een zwaarbevochten zege.