Orgelconcert in Castricum

CASTRICUM – Vrijdag 26 september vindt in de Pancratiuskerk in Castricum een bijzonder orgelconcert plaats. Zes organisten die regelmatig de diensten in de Pancratiuskerk verzorgen, geven voor de 4de maal hun jaarlijkse gezamenlijke concert.

Er is een zeer gevarieerd programma met werken van o.a. Dandrieu, Gigout, Vierne, en Vivaldi. Organisten zijn Wim Boerstoel, Theo Bijlenga, Iwan van Amsterdam, Ronald Schollaart, Wendy Leonards en Dirk van Egmond. De zang is van Ank van Baar.

Het David-orgel in de Pancratiuskerk bevindt zich sinds 1972 in Castricum. Daarvoor bevond het orgel zich in een kerk in Eindhoven. Het werd in 1953 gebouwd door de firma Vermeulen uit Weert en telt op dit moment na verschillende uitbreidingen en intonatie-aanpassingen 37 registers.

Het concert begint om 20.00 uur, maar de kerk is al om 19.30 uur open. Er is een pauze met koffie en thee. De toegang is gratis. Na afloop van het concert is er een deurcollecte. Het adres van de kerk is Dorpsstraat 113.