Werkzaamheden begraafplaats H. Cornelius kerk

LIMMEN – De begraafplaats naast de H. Cornelius kerk wordt uitgebreid. Opdrachtgever is het kerkbestuur. In verband met de werkzaamheden is de brug in het Parkplan naast de begraafplaats omhoog gehesen.

Op dit moment zijn grafmonumenten gedeeltelijk verplaatst en opgeslagen tussen bestaande graven. Het terreingedeelte tussen een ingericht gronddepot en het kerkhof is afgezet met hekken. Er zijn drainage-sleuven verspreid over het nieuwe terrein gegraven.

Om te voorkomen, dat onbevoegden via de brug en het pastoorsbos de begraafplaats bereiken is met instemming van de gemeente de brug omhoog gezet. Uiteraard is dit slechts tijdelijk en voorlopig gedurende de eerste fase van ophoging van het kerkhof. Het kerkbestuur houdt de gemeente op de hoogte van de vorderingen van de werkzaamheden.