Smartphones en tablets ideaal voor slechthorenden

CASTRICUM – Voor mensen die slechthorend zijn is er iedere derde donderdag van de maand een speciale ontmoetingsochtend. Op deze ochtend zijn begeleiders aanwezig, die allen ervaring hebben met slechthorendheid of doofheid.

Deze ochtenden staan in het teken van kennismaking, ontmoeting,  gezellig samenzijn, maar ook informatie uitwisselen.

Op donderdag 18 september staan de smartphones en tablets in de belangstelling. Juist voor mensen met een auditieve beperking kan het communiceren via deze moderne media een uitkomst zijn. Denk aan ´Skypen´ of ´Facetimen´, waarbij men dankzij de camera zelfs spraakafzien of gebarentaal kan volgen. Ook het gewone chatten, sms-en en appen kan een voordeel zijn t.o.v. gewoon bellen, waarbij het vaak moeilijk is om iemand te verstaan als je slecht hoort.

Tijdens deze ochtend laten de begeleiders zien welke mogelijkheden er zijn en hoe dit  juist voor mensen met een auditieve beperking een goede aanvulling kan zijn.

De locatie is het Rode Kruisgebouw aan het Kooiplein in Castricum, aanvang: 10 uur. Meer informatie: Stichting Welzijn Castricum 0251 65 65 62 of info@welzijncastricum.nl