Gemeente moet zich duidelijk uitspreken

CASTRICUM – Tijdens de bijeenkomst van ProRail op 11 september jl, werd duidelijk dat de gemeente Castricum een stem heeft in de keuze van de locatie voor een opstelterrein.

ProRail gaf aan dat alle betrokken bestuurlijke partijen (de gemeenten Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Beverwijk en Velsen) gezamenlijk tot de keuze van een meest geschikte locatie moeten komen. Kunnen zij niet beslissen, dan zal de staatssecretaris van I&M de knoop doorhakken.

Binnen de gemeente leven zorgen over de plannen. Aan de ene kant onderschrijft de gemeente de noodzaak van meer opstelterreinen. Aan de andere kant gaat het in Castricum om een plek waar de gemeente zuinig op wil zijn. Juist voor het buitengebied, waar deze locaties onder vallen, is bescherming vastgelegd. Niettemin kan de staatssecretaris toch besluiten deze locatie aan te wijzen. Dat is iets waar de gemeente op zichzelf niets tegen kan doen.’

Opstelterrein Nee vraagt het College van B&W en de gemeenteraad om een duidelijk standpunt in te nemen over de komst van een opstelterrein in het buitengebied van Castricum en om dit standpunt duidelijk, op de gemeentelijke website en in de huis-aan-buis-bladen, te communiceren.

Meer informatie: www.castricum.nl @OpstelterNEE