Het lekkerste onkruid in Noord-Holland

REGIO – Landschap Noord-Holland organiseert in Noord-Holland de nominatie voor de Gouden en Zilveren Schaal voor restaurants die gebruik maken van wildpluk-ingrediënten.

Inmiddels zijn er veel chef-koks die een deel van hun ingrediënten uit de vrije natuur halen. Om dit onder de aandacht te brengen, introduceert Lekker Landschap de Gouden en Zilveren Schaal voor restaurants.

Iedereen kan restaurants nomineren op de website www.lekkerlandschap.nl Een deskundige jury beoordeelt  de nominaties en reikt in oktober de Zilveren en Gouden Schalen uit.

Landschap en eten blijken een smakelijke combinatie te zijn, onverwachte smaken en bijzondere verhalen maken van de gerechten een belevenis. Zo zijn in heel Nederland Foodwalks ontwikkeld waarbij tijdens een wandeling of fietstocht ingrediënten geplukt kunnen worden. In Noord-Holland zijn drie Foodwalks te vinden op www.Foodwalks.nl