Ook iets doen voor ouderen in de buurt?

REGIO – Het programma van Geer en Goor heeft veel succes en veel mensen voelen zich aangesproken om iets te gaan doen voor ouderen. Wie nu denkt: ik wil ook wat doen in mijn eigen buurt, kan terecht bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum.

Veel organisaties in Castricum werken met ouderen die wel wat hulp kunnen gebruiken van vrijwilligers. Het aanbod is heel divers zodat er voor elk wat wils is: van creatieve tot sportieve activiteiten, maar ook gewoon een bezoekje of een beetje aandacht kunnen wonderen doen. Op de digitale vacaturebank zijn alle vacatures te bekijken.

Stichting Welzijn Castricum organiseert daarnaast “open inlopen” waar ouderen langs kunnen komen voor een kopje koffie en een praatje. De open inloop op het Kooiplein in Castricum loopt goed, maar kan een nieuwe gastvrouw gebruiken. Voor het organiseren van een nieuwe open inloop in Limmen wordt een coördinator/gastvrouw gezocht.  De dag en locatie is nog niet vastgelegd en kan over meegedacht worden.

Een keer in de maand wordt er een Zondagsociëteit georganiseerd met allerlei optredens, ook hier kan men hulp gebruiken van een organiserend gastvrouw/heer.