Lokale PvdA: “Haalbaarheidsonderzoek Landal niet heroverwegen”

CASTRICUM – Het afwijzende standpunt van de provinciale PvdA tegenover Landal is voor de Castricumse PvdA geen reden om af te zien van het haalbaarheidsonderzoek naar het park op de Zanderij.

Dat laat fractievoorzitter Dave van Ooijen weten in antwoord op vragen van Omroep Castricum.

Afgelopen donderdag bezocht een afvaardiging van de Provinciale Staten-fractie van de PvdA de Zanderij en kwam daar tot de conclusie dat een recreatiepark op die plek in strijd is met provinciale regelgeving. De PvdA-statenleden zijn dan ook ‘zeer verbaasd’ dat de gemeente Castricum tot nu toe geen contact heeft opgenomen met de provincie Noord-Holland, lieten zij vrijdag in een persbericht weten. De provincie had, suggereren de statenleden, meteen afwijzend kunnen reageren en ‘kan het geld voor het onderzoek bespaard worden’.

Voor de lokale PvdA is het geen reden om hun positie te heroverwegen. “De lokale fractie van de PvdA heeft een verantwoordelijkheid richting de lokale afdeling van de PvdA en de lokale ledenvergadering en naar degenen die lokaal op de PvdA hebben gestemd bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen,” zegt de Castricumse fractievoorzitter Dave van Ooijen. De verantwoordelijkheden van de fracties zijn verschillend, aldus Van Ooijen. 

“Het instemmen de lokale fractie van de PvdA met een haalbaarheidsonderzoek heeft te maken met het coalitieakkoord dat de fractie, na overleg met het afdelingsbestuur en de lokale leden, met de fracties van VVD, D66 en CKenG heeft gesloten. Instemming met het coalitieakkoord is gebaseerd op een afweging van het geheel aan afspraken en de mate waarmee daarmee het lokale verkiezingsprogramma van de PvdA kan worden gerealiseerd”, voegt Van Ooijen daar aan toe.

Foto: bij de eerste behandeling van het Landal-haalbaarheidsonderzoek zat de raadszaal bomvol.