Botsing tussen personenauto en bestelbus op Heereweg

BAKKUM – Een bestelbusje en een personenauto zijn donderdagochtend op elkaar gebotst op de Heereweg in Bakkum.

De personenauto wilde vanuit een parkeerterrein de Heereweg opdraaien, maar zag het passerende bestelbusje te laat schrijft het Noordhollands Dagblad. De bestuurder van het busje probeerde nog tevergeefs een uitwijkingsmanoeuvre te maken.

Door die manoeuvre belandde het bestelbusje op het fietspad, waar het bijna twee jonge vrouwen die zich op hun fiets bevonden, raakte. Uiteindelijk kwam het voertuig tegen een boom tot stilstand, waardoor de fietsers vrijwel ongedeerd bleven. Zij vielen echter wel van hun fiets af. 

De bestuurster van de personenauto is met onbekend letsel naar het Medisch Centrum Alkmaar gebracht, de fietssters konden zonder zwaar letsel hun weg vervolgen. 

 

Foto: Noordhollands Dagblad