Expositie bij Oud-Castricum over Eerste Wereldoorlog

CASTRICUM – Werkgroep Oud-Castricum staat bij de eerstvolgende open dag wederom stil bij de Eerste Wereldoorlog. Op 7 september is er opnieuw een expositie te zien over de gevolgen van ‘de Grote Oorlog’ voor Castricum.

Naast in bruikleen verkregen voorwerpen die op de slagvelden zijn achtergebleven, laat de tentoonstelling zien wat de oorlog voor Castricum en Bakkum betekende.

Zo wordt er ingegaan op de twee Castricummers die stierven op de Noord-Franse slagvelden, gaat het over de voedselschaarste en over de Spaanse griep.

Iedereen is weer op 7 september van 12.00 tot 17.00 uur van harte welkom in De Duynkant aan de Geversweg 1b. De huidige expositie is daar voor het laatst te bezichtigen tijdens de open dag op 5 oktober van dit jaar. Meer informatie over de expositie en over de werkgroep is te vinden op www.oudcastricum.com.

Op de foto: bezoekers van de expositie over de Eerste Wereldoorlog in augustus.