Steentijdman en familie zoekt stagiair(e)

REGIO – Het gebied dat nu Noord-Holland heet wordt al minstens 6.000 jaar bewoond en er zijn vele honderden vindplaatsen bekend en onderzocht.

De provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor het beheer en behoud van de archeologische vondsten. De provincie bewaart deze unieke vondsten, waaronder twee grote prehistorische kano’s van zo’n 8 meter lang in een depot. Het provinciaal depot in Wormer is echter te klein geworden. De provincie Noord-Holland bouwt daarom een nieuw depot in Castricum.

Dit nieuwe depot, Huis van Hilde, krijgt een tentoonstellingsruimte met een vaste tentoonstelling bestaande uit verschillende mensfiguren (gereconstrueerde skeletten) uit verschillende perioden die aan de hand van verschillende vondsten het verhaal van hun tijdperk vertellen. Huis van Hilde is op zoek naar een stagiair(e) die op een creatieve manier Huis van Hilde via social media onder de aandacht kan brengen bij een breed publiek.

Ben je goed in het vertalen van wetenschappelijke teksten naar publieksvriendelijke verhalen, heb je goede communicatieve vaardigheden en briljante ideeën over de inzet van social media of heb je ideeën voorde opening van Huis van Hilde. Dan ben jij missing link.

Heb je interesse voor deze functie schrijf dan een sollicitatiebrief met CV te sturen naar het emailadres info@huisvanhilde.nl Voor de stage kom je in dienst van de Provincie Noord-Holland, op basis van 36 uur per week. De werkzaamheden starten 1 oktober 2014 gedurende minimaal 3 maanden.