Akersloot gaat weerlos.

AKERSLOOT – aankomend weekend is het weer feest in Akersloot, met het rock ’n rollfestival, de solexrace en op zondag de oldtimers.

Het rock ’n rollfestival is uitgegroeid tot een van de groote evenementen in Akersloot, iets wat twintig jaar geleden bij toeval is ontstaan. Het begon met de solexrace, iets wat was opgepikt uit Friesland. Er werd besloten het eens te proberen in Akersloot, dat is nu uitgegroeid tot een kompleet rock ’n rollfestival.

De solexrace begint op zaterdagavond om zes uur, het bestaat uit drie klasse`s. De A-, B- en C-klasse, het zien van de race`s is geheel gratis. Er word tien minuten en èèn ronde gereden per klasse, waarbij de A,- en B-klasse meer de nadruk licht op het wedstrijd element en bij de C-klasse meer ludiek is met rijders gehuld in de bekende dracht van de solexrijder.

Zondag vind het oldtimer onderdeel plaats, ongeveer 150 auto`s van minimaal 25 jaar oud. Die na een toerrit omstreeks 1 uur aankomen op het Wilhelminaplein, waar zij bezichtigd kunnen worden.

Het hele weekend is er op het wilhelminaplein, een feesttent waarin gedanst kan worden. Er zijn optredens van Line-up rock ’n roll bands: Blood Sweat & Kiers, The Tinstars ft Ruby Pearl, Gold Diggin Papa, Big Caz & the 4Bobs, Hi-Tombs, The Toothpics, Slapback Johnny, JJ & the Fatcats, Swing Supply & Deon Buck, Rumble Rousers.

Het belooft dit weekend, weer een swingend festival te worden.