Pubers en huiswerk: tips en trucs voor succes

CASTRICUM – Op dinsdag 9 september, van 20.00 tot 21.30 uur, organiseert Bibliotheek Kennemerwaard in de vestiging Castricum samen met Cognovi Huiswerkbegeleiding en Testcentrum een lezing over pubers en huiswerk.

Leerlingen die naar de middelbare school gaan krijgen veel voorlichting over hun nieuwe school. Ze mogen een dagje komen kijken, er wordt verteld over agenda’s, huiswerk en soms is er al een proefles. Maar wat weten ouders eigenlijk van huiswerk, planningen, proefwerkweken, studiewijzers enz.

Veel leerlingen hebben bij de start of later in hun schoolcarrière hulp nodig bij het maken en leren van huiswerk. Het is fijn als er thuis luisterende oren, helpende handen en wakende ogen zijn. Cognovi vertelt vanuit jarenlange ervaring met leerlingen en hun huiswerk over de beste manier op dit aan te pakken. Met veel tips en trucs voor leerling en ouder om de overstap naar de middelbare school succesvol te laten verlopen.

Deze lezing is op donderdagavond 9 september van 20.00 tot 21.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1. De toegang is € 5,00 per persoon en voor leden van de bibliotheek € 4,00. Aanmelden kan bij de Klantenservice in de bibliotheek. Reserveren is ook mogelijk via telefoonnummer 0251 – 655 678 of per e-mail via castricum@bknw.nl.

Voor ouders van pubers die vragen hebben over school en huiswerk organiseert Cognovi elke eerste vrijdag van de maand tussen 17.00 en 19.00 een inloopmiddag in de Bibliotheek in Castricum.