Opgraving tijdens de Uitmarkt

AMSTERDAM – Tijdens de Uitmarkt Amsterdam presenteert de provincie Noord-Holland het Huis van Hilde en andere cultuurhistorische thema’s in het Archeologie Paviljoen. Topper van het paviljoen is een unieke 3D-tekening van een opgraving.

Daarnaast kunnen bezoekers kennismaken met figuren, verhalen en vondsten uit vroegere tijden. Naast archeologie kunnen bezoekers de nieuwe evenementen en routes ontdekken op de Noord-Hollandse forten en buitenplaatsen of meedoen aan een actie van Unesco werelderfgoed. Het Archeologie Paviljoen staat op 30 en 31 augustus op het Museumplein, tegenover het Concertgebouw, in Amsterdam.

De grote 3D tekening van een opgraving is uniek. Iedereen kan bij de opgraving een  #archeoselfie maken en deze delen met  Huis van Hilde. Huis van Hilde is het archeologisch informatiecentrum van de provincie, dat begin 2015 geopend wordt in Castricum.  Huis van Hilde laat bezoekers nu al kennismaken met Cees de Steentijdman, Hilde van Castricum, archeologische routes en alledaagse vondsten.