Ronald Schröer 42e op EK marathon

ZÜRICH – Bakkummer Ronald Schröer is als 42e geëindigd op de marathon op het EK Atletiek in Zürich.

De Bakkumse atleet van Team Distance Runners liep zondag de ruim 42 kilometer uit in een tijd van 2:24:51. Dat was niet genoeg voor een persoonlijk record. Het persoonlijk record van de 29-jarige Schröer staat op 2:16:19, die tijd liep hij tijdens de marathon van Amsterdam in 2012.

De Italiaan Daniele Meucci ging er met het goud vandoor, in een tijd van 2:11:08. Beste Nederlander was Koen Raymaekers, hij liep een tijd van 2:20:49.

Eigenlijk zou Michel Butter van Team Distance Runners ook meedoen, maar hij zegde eind juli af. De Castricummer voelde zich toen nog niet goed genoeg voorbereid, op het WK Atletiek vorig jaar in Moskou raakte hij geblesseerd en moest hij maandenlang revalideren. Eerder dit jaar maakte hij zijn rentree.

Op de foto: Ronald Schröer op de marathon van Rotterdam in 2013 (foto: Team Distance Runners)