Redder worden bij de Castricumse Reddingsbrigade

CASTRICUM – De Castricumse Reddingsbrigade biedt kinderen tussen 8 & 12 jaar leuke, leerzame en vooral uitdagende reddingsopleidingen. Wanneer het kind in het bezit is van zwemdiploma A, dan is het mogelijk om direct lid te worden en een opleiding te volgen tot Junior Redder.

Binnen deze diplomalijn staat het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes/vriendinnetjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder.

De junior opleidingen worden gegeven in zwembad de “Witte Brug” in Castricum. Dit gedurende het hele jaar op de zaterdagmiddag van 16.00 – 16.45 uur, uitgezonderd de maanden juli en augustus.

De leerlingen worden met leeftijdsgenoten ingedeeld in verschillende groepen waar ze les krijgen van een enthousiast team gediplomeerde vrijwillige instructeurs. Aan het einde van het seizoen zullen de leerlingen geëxamineerd worden op hun vorderingen door onafhankelijke examinatoren van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkeling (KNBRD). 

Meer informatie: www. castricum.reddingsbrigade.nl