GGD Hollands Noorden voldoet aan nieuwe HKZ-norm voor Publieke Gezondheidszorg

REGIO – GGD Hollands Noorden is sinds 4 augustus trotse eigenaar van het nieuwe HKZ-certificaat voor de Publieke Gezondheidszorg.

Op 28 mei 2014 heeft Lloyd’s register een onderzoek uitgevoerd naar het functioneren van GGD Hollands Noorden en getoetst of de organisatie voldoet aan de nieuwe HKZ-norm voor Publieke Gezondheidszorg.

Conclusie is dat GGD HN voldoet aan de eisen gesteld door de HKZ-norm en dat medewerkers zeer professioneel bezig zijn met hun werk. De onderzoekers van Lloyd’s hebben geen afwijkingen geconstateerd tijdens het onderzoek en heeft de GGD voorgedragen voor certificering volgens de nieuwe norm.

Tijdens het onderzoek zijn diverse interviews gehouden met zowel directie als uitvoerende medewerkers. Uit de interviews is gebleken dat de processen worden beheerst en op professionele wijze door betreffende medewerkers worden uitgevoerd conform de geldende afspraken en regelgeving.