Ga mee op nachtvlindersafari in de duinen

REGIO – In het duingebied komen vele soorten nachtvlinders voor die een verborgen leven leiden. Zo zijn er beren, hyena’s, witte tijgers, papegaaitjes, dromedarissen en kameeltjes.

Maar ook klaverblaadjes, rozenblaadjes en schaapjes kunnen ’s nachts vliegen, net als de huismoeders, weeskinderen en grijze monniken die door het duin scharrelen.

De boswachter lokt de vlinders met behulp van licht en smeer, zodat u ze goed kunt bewonderen. Op vrijdag 29 augustus kunt u op nachtvlindersafari in Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum en op zaterdag 30 augustus bent u welkom in het Bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen. Beide avonden starten om 20:30 uur en duren tot ongeveer 23:00 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kosten voor deze avond zijn € 5,00 per persoon. Aanmelden voor vrijdag 29 augustus kan via www.pwn.nl/eropuit of neem contact op met bezoekerscentrum De Hoep via 0251 – 661 066.
Aanmelden voor zaterdag 30 augustus kan via www.np-zuidkennemerland.nl of neem contact op met Bezoekerscentrum De Kennemerduinen via 023 – 541 11 23.