Zwarte broodjes en niet van dak af durven

CASTRICUM – Donderdagavond 7 augustus was het rond acht uur was het raak bij woonvoorziening de Dorpsstraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stonden alle bewoners al op het kerkplein. De ontruiming was goed gedaan.

Het bleek dat er wat broodjes behoorlijk zwart waren geworden in de oven. De spuitgasten hebben de boel gecontroleerd en geventileerd. En de bewoners weer gerustgesteld.  

Vrijdagmiddag was weer uniek voor de spuitgasten. Ze werden opgeroepen om naar het sportcomplex van Wouterland te gaan. Dit omdat een tiener op het dak van de rugbyclub was geklommen om hun rugbybal te pakken. Maar toen hij eenmaal op het dak was durfde hij er niet meer af en heeft hij uiteindelijk de brandweer gebeld.

Er werd een ladder tegen het dak geplaatst en de jongen klom weer naar beneden. De schrik zat er behoorlijk in bij de jongen.  Hij werd nog wel door de bevelvoerder toe gesproken dat dit een duur klusje was.