Limiet poging TDR atleet Nouws

NINOVE – In Ninove was het aan TDR atleet Nouws om een poging te doen om het limiet voor Zürich te behalen. De Castricummer start in het hoofdprogramma in de snelste serie van de 1500 meter.

Deze snelle serie zou voor Nouws de uitgelezen kans moeten zijn het limiet te halen. De kersverse Nederlands Kampioen op de 1500 meter loopt een goede race maar de doorkomsten in de eerste rondes zijn wat aan de langzame kant.

Met een ijzersterke laatste ronde (55 seconde) lijkt Nouws toch nog heel dicht bij de limiet te komen. Maar met een nieuw persoonlijk record van 3:40,05 en een tweede plek in het hoofdprogramma strandt Nouws op 15 honderste boven het EK-limiet.

“Dit is het zuurste persoonlijke record wat ik ooit heb gelopen. Ik heb er het beste van gemaakt maar ik baal echt dat ik het net niet gehaald heb,”aldus de lichtelijk teleurgestelde Nouws.