Cholesteroltest in Limmen

LIMMEN – Zaterdag 9 augustus en zondag 10 augustus staat de truck van Stichting Nationale Cholesterol Test bij de Albert Heijn aan de Vuurbaak in Limmen. In de truck kunnen alle voorbijgangers gratis hun cholesterol laten meten.

Onderzoek wijst uit dat er in de leeftijdscategorie 30-70 jaar (ca. 10 miljoen mensen) bij 65% van de Nederlanders sprake is van een verhoogd cholesterol, één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Deze tour is een vervolg op de succesvolle metingen in de Service Apotheken eerder dit jaar, waar al vele duizenden mensen gebruik van hebben gemaakt. Met de on tour variant is het de bedoeling nog meer mensen te bereiken en ze bewust te maken van de risico’s van een verhoogd cholesterol en hun hart- en vaatgezondheid. Veel mensen weten namelijk niet dat ze zelf met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken hun risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen.

De test in de truck wordt uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige.

Meer informatie is te vinden op www.nationalecholesteroltest.nl.