Noodweer in Castricum: Burgemeester Mooijstraat blank (update)

CASTRICUM – Door de aanhoudende regen, is de Burgemeester Mooijstraat blank komen te staan. Ook de brandweer had het druk met het noodweer maandag.

De brandweer moest als eerste naar de Margaret Krophollerlaan in Castricum. Het water kwam daar het trappenhuis van het appartementencomplex in en dreigde de liftschacht in te lopen. Verder waren er diverse meldingen van waterschade, zoals op de Rooseveltlaan, bij muziekschool Toonbeeld aan de Jan van Nassaustraat, aan het Hyacintenveld en aan de Jan Hobergstraat.

Bij de Gouden Stulp stonden tien woningen blank, er stond zo’n drie centimeter water op de begane grond. Het water kwam via de badkamers naar binnen, volgens de brandweer was er geen houden meer aan. Met behulp van trekkers en waterstofzuigers zijn de bewoners geassisteerd door de brandweer.

De brandweerploeg van Limmen werd opgeroepen om te komen helpen in Beverwijk, waar een flink aantal straten onderliepen.

Voor de hevige regenval had het KNMI maandag code oranje afgegeven, een waarschuwing voor extreem weer. Rond het middaguur was er in Uitgeest zo’n 70 milimeter neerslag gevallen, meldde weerwebsite JanVissersWeer.nl. Behalve voor hevige regenval, was er een waarschuwing van code geel van kracht voor onweer.

De bomenploeg van de gemeente is bij twee bomen geweest die door de bliksem zijn bezweken: één iep op de kruising van de Kastanjelaan en de Iepenlaan en één esdoorn op het terrein van atletiekvereniging AVC.

Foto boven: Martin Sneijder, overige foto’s: Ronald Sprenkeling en Hans Huisman.