Limmenaar Rob Huijsman Nederlands kampioen makreelroken

PETTEN/LIMMEN – In Petten is Rob Huijsman Nederlands kampioen makreelroken gewonnen. Dat meldt de lokale krant de Omring Express.

Huijsman won de 38ste editie van het Nederlands Kampioenschap en ging naar huis met de “Ome Dolf Moritz”-wisselbokaal. Om 11:30 uur werd er op Plein 1945 in Petten al druk gerookt, om 16:00 uur begon de verkoop van de gerookte makrelen. 

Een half uur nadien beoordeelde de jury de gerookte vissen: kleur, schoonheid en smaak waren de criteria waar de jury oplette. De gerookte makrelen van Rob Huijsman werden dus als beste beoordeeld. Aan de strijd deden 36 deelnemers uit het hele land mee. Voor de nummers twee en drie was het een thuiswedstrijd, Norma de Jager uit Petten werd tweede en Sverre Schipper uit Petten werd derde. Titelverdediger Rob Tesselaar uit Burgervlotbrug eindigde in de middenmoot.

Op de foto: winnaar Rob Huijsmans