Ingetogen herdenking in gemeentehuis

CASTRICUM – In het gemeentehuis van Castricum werd woensdagmiddag een ingetogen herdenking gehouden voor de slachtoffers van vlucht MH17. Woensdag, op de dag van nationale rouw, kwamen de eerste slachtoffers aan op Nederlandse bodem.

Castricum was de voormalige woonplaats van één passagier aan boord van de vlucht. Marco Grippeling verhuisde al lange tijd geleden naar Australië, maar was hier op familiebezoek. Wethouder Ans Pelzer (PvdA) bezocht nabestaanden van Grippeling woonachtig in Castricum.

Vlaggen hingen niet massaal halfstok, maar toch werd er op veel plaatsen gehoor gegeven aan de speciale vlaggeninstructie die door premier Rutte aan rijksgebouwen was gegeven. Ook riepen sommige winkels klanten op om om 16:00 uur één minuut stilte in acht te nemen.

In het gemeentehuis verzamelden zich ongeveer dertig mensen om naar de televisieuitzending vanuit Eindhoven te kijken.

Foto’s: Jan Uiterwijk/Omroep Castricum