Reddingsbrigade: ‘kom op de fiets’

CASTRICUM – De Reddingsbrigade roept mensen zaterdag op om met de fiets naar het strand te komen. Een groot aantal auto’s stond zaterdagochtend in de file op weg naar het strand.

Voor de reddingsbrigade is het ‘gelukkig rustig’. Dat zei een woordvoerder van de Reddingsbrigade tegen Omroep Castricum. Er worden polsbandjes uitgedeeld voor kinderen, waar het mobiele telefoonnummer van de ouders op staat. Op die manier raken ouders hun kinderen niet kwijt.

De Reddingsbrigade zet op zo’n drukke dag 15 tot 20 mensen in. Er is iemand die patrouilles uitvoert op het water, om de uiterste zwemlijn aan te geven, en er is een chauffeur. Die wordt overigens bij voorkeur niet ingezet, in verband met de drukte.

De temperatuur op het strand lag rond het middaguur rond de 30 graden, bij windkracht 3.

Foto: archief.