Veranderingen treinkaartje

CASTRICUM – Sinds kort zijn de oude vertrouwde papieren kaartjes uit de automaten op de stations verdwenen. Reizigers die met de trein willen reizen, moeten dan gebruikmaken van een ov-chipkaart.

Wie zelden of nooit met de trein reist, kan nog steeds een los kaartje uit de kaartjesautomaat halen. Deze kaartjes hebben vanaf nu een chip. Het zogenoemde ‘wegwerpkaartje’ is wel een euro duurder dan het oude kaartje. Treinreizigers, met een wegwerpkaartje, moeten ook in- en uitchecken.

Een voordeel is dat je de ov-chipkaart ook kunt gebruiken in bus, tram of metro. Om ermee te kunnen reizen moet wel het minimale instaptarief op de kaart geladen worden. Dit instaptarief bedraagt 4 euro voor bus, metro of tram. Voor de trein is het instaptarief 20 euro.

Kijk voor vragen en antwoorden over de ov-chipkaart op: www.welzijncastricum.nl