Provincie: ‘negatief zwemadvies Zwaansmeer Uitgeest’

UITGEEST – De provincie heeft een negatief zwemadvies ingesteld voor het Zwaansmeer in Uitgeest.

In het zwemwater is een hoge concentratie blauwalg geconstateerd.

De provincie Noord-Holland heeft in overleg met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier besloten een negatief zwemadvies in te stellen omdat in het zwemwater veel blauwalg is aangetroffen. Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden. Komende week wordt de waterkwaliteit opnieuw gecontroleerd.

Het Zwaansmeer ligt naast het Uitgeestermeer, wat bij Akersloot het Alkmaardermeer heet. Het negatieve zwemadvies geldt niet voor de zwemlocaties aan het Uitgeester- of Alkmaardermeer. Een overzicht van alle zwemadviezen is te vinden op de speciale website: www.zwemwater.nl.